Startside      Aktuelt      Oppdrettet      Fransk vedder      Sachsengold      Andre kaniner      Kull      Til Salgs      Kaninhold      Kontakt      Linker   

 

 

Stell/Fôring      Avl      Bur      Ny kanin?      Flere kaniner sammen?      Sykdom      Kaninraser      Utstilling 

 

 

 

 

 

 

Utstilling

 

 

Hva kreves for å kunne stille ut en kanin?

For å kunne stille ut kaniner må man være medlem i en kaninavlsforening. Det er kun kaninraser godkjent i Nordisk kaninstandard som kan stilles ut. Der er det også krav til farger, tegninger, vekt osv.

I tillegg må kaninen være øremerket i venstre øre. Om man ikke har utstyr til øremerking selv kan man søke hjelp i kaninavlsforeningen man er medlem i.

 

Øremerking

Øremerket består som regel av tre eller fire siffer; årstall, kullnummer og individnummer. 913 er et eksempel på et venstre ørenumer; 9 for at kaninen er født i 2009, 1 for at det er kull nummer 1 hos oppdretteren og det siste sifferet 3 står for individ nummer tre i kullet. Det er vanlig å merke hannene i kullet først.

 

Hvor er det utstilling?

TK som alle medlemmer av NKF får tilsendt 10 ganger i året har utstillingsannonser. Påmeldingsskjema til utstilling finner du NKF sin hjemmside.

 

Hva må sjekkes før man drar på utstilling?

1)      At kaninen er frisk – Ta ALDRI med deg en kanin på utstilling dersom den viser tegn til sykdom!!!

2)      At kaninen er ren

3)      Klørne må klippes

Man må ta med seg egne vannkopper til kaninene under utstillingen. Arrangørene står for vann og høy. Noen velger å ta med eget kraftfôr og fôre med under utstillingen mens andre lar kaninene kun stå på høy.

 

Hvordan foregår en utstilling?

Som regel er utstillingene over tre dager.

Fredag: innlevering av kaninene. Husk å sette vannkopper i buret!!

Lørdag: Bedømming av kaninene. Arrangørene av utstillingen sørger for at alle kaninene blir vist for dommerne. De har også ansvar for at kaninene har høy og vann

Søndag: Premieutdeling og hjemreise

 

Bedømmelsen

Kaninene bedømmes etter idealene i Nordisk Standard.

De får poeng for:

·         Vekt

·         Rasepreg og presentasjon

·         Kroppsform

·         Pelsens tetthet

·         Pelsens kvalitet

·         Kondisjon og pleie

For å få kaninen registrert kreves minimum 93p. Disse kaninene får tildelt et registreringsnummer som skal settes i høyre øre. Dette nummeret er unikt for kaninen og den registreres i stamboken. Får kaninen 3 x 95 poeng i løpet av sitt liv er den en utstillingschampion.