Startside      Aktuelt      Oppdrettet      Fransk vedder      Sachsengold      Andre kaniner      Kull      Til Salgs      Kaninhold      Kontakt      Linker   

 

 

 

Litt om kaninoppdrettet mitt

 

Begynnelsen... 

Jeg, Henriette Overn, startet opp med kaninoppdrett høsten 2008. Valget falt naturlig på Fransk vedder da dette var en rase jeg kjente til fra før. Målet var å ha Fransk vedder i alle farger ...- til jeg hørte om fargegenetikk. I tillegg viste det seg også å være vanskelig å få tak i avlsmateriale i enkelte farger. Jeg ble derfor nødt til å revurdere litt hvor jeg ville med oppdrettet mitt. Nå har jeg landet på fargene viltgrå, chinchilla og jerngrå. Jeg har importert tre Franske veddere fra Sverige og gleder meg veldig til å se hva de vil tilføre oppdrettet mitt. I min første sommer som oppdretter ble det 7 kull med Fransk vedder. Det har vært en utrolig lærerik sommer. Nå følger en spennende høst med utstillinger...

Det jeg liker best med de Franske vedderne er det rolige gemyttet. Det rolige gemyttet gjør de også til en barnevennlig kanin.

De er rett og slett noen store koseklumper..- Og jeg anbefaler dem på det sterkeste!!

 

Hvorfor Sachsengold?

Jeg deltok på min første kaninutstilling i Drammen i januar 2009. Nå var det jo de Franske vedderne jeg var kommet dit for, men så kom jeg over Siw sine røde kaniner. Jeg forelsket meg der og da i den gnistrende rødfargen på Sachsengolden og reiste rett hjem og skaffet meg ei hu. På LU på Jæren 09 fikk jeg tak i meg en 95p hann fra Jonette S. Myrbostad og så var jeg i gang. Sommeren 2009 fikk jeg sju små røde nøster.

Sachsengolden er en utrolig trivelig kanin. Den er nysgjerrig og våken og utrolig sjarmerende med sin røde pels. Det har også vist seg at den har talent i kaninhopping. Sachsengold kullet har vært gårdens kjæledegger i sommer og mang en gang har folk sagt "Namin, de ser jo ut som ekornunger!" Jeg håper flere etter hvert får øynene opp for denne enestående rasen. Jeg har i hvert fall ikke angret ett sekund på at jeg skaffet meg denne rasen. 

 

Målet med oppdrettet

Jeg har som mål å avle frem best mulige dyr i henhold til Nordisk kaninstandard, men godt gemytt og sunne dyr prioriteres også høyt. Alle mine kaniner bor i store bur og binger. Jeg er så heldig å ha et tomt fjøs til disposisjon og der er det mye plass. Noen ville kanskje sagt at jeg utnytter plassen dårlig, men jeg syns heller at kaninene skal få utfolde seg. De kaninene som står i minst bur får muligheten til å ut å hoppe annenhver dag mens jeg steller med andre ting. Dyrene får god kroppsholdning og holder seg i god form på denne måten. I tillegg til høy, kraftfôr og vann får mine kaniner frukt og/eller grønt hver dag noe som jeg mener holder magene i orden og gir både trivsel og god helse.