Startside      Aktuelt      Oppdrettet      Fransk vedder      Sachsengold      Andre kaniner      Kull      Til Salgs      Kaninhold      Kontakt      Linker   

 

 

     2010        2009

 

HVA SKJER A????

Her kan du lese om hva som skjer hos meg

 

7.September - Nye Sachsebarn

Chilli har fått 5 kaninunger :) De skal være med som kosekaniner på LUU i Vikersund. Om du er interresert i en unge fra dette kullet så er det bare å ta kontakt.

 

4.-5. September - Stand på Egertorget Matfestival

I helgen har vi vært på stand for Drammen KAF og Modum og Omegn Kaninhoppere. Været var strålende og det var over 7000 mennesker innom iløpet av helgen. Barna storkoste seg med kaninene. Svartepels var helt utslitt etter to lange dager på barnefang. Ei fantastisk fin helg og en vellykket stand :)

 

August 2010 :)

  

  

Denne lille krabaten her har bodd inne hos meg siden juli. Han hadde store sår etter et masseslagsmål i søskenflokken (som forøvrig bare var 9 uker) så jeg fant det best å flytte han inn for en periode så jeg kunne følge han opp. Plutselig skjønte den lille luringen hvordan han kan komme seg ut av buret og tok seg dermed en tur ut i den store verden på egenhånd. Etter å ha bodd et døgn under verandaen fikk jeg endelig tak i den lille skjønningen min igjen. .

 

05.-06.juni - Sommerutstilling på Gulskogen Gård

Endelig et arrangement på hjemmebane. I idylliske omgivelser avholdt vi i Drammen og Omegn Kaninavlsforening og Modum og Omegn kaninhoppere utstilling på Gulskogen Gård. Ganske stilig med utstilling i gårdens låve fra 1857. Det var påmeldt 120 kaniner i 20 forskjellige raser. Omgitt av påfugler, prydtrær og vakre gamle bygninger dømte Thormod Saue og Johnny Lyshaug kaninene ute på gårdstunet i flott solskinn. Med over 3000 besøkende på Gulskogendagen fikk vi markedsført oss godt. Svartepels og Sabeltann var med som kosekaniner og var til stor glede for de mange fremmøtte barna. 

Teddy og Cherry fikk 94 poeng!! :)

Laffen - Fransk vedder, Chinchilla - 93,5p

Sunniva - Fransk vedder, Viltgrå kappetegnet (4mndr) - 90p

 

Kaninunger våren 2010

    

   

 

24.05.2010 - Lille GaGa

Her kommer bilder av nykomlingen GaGa :) Hun er en dvergvedder i fargen madagaskar, og kommer fra Tina Røisli. Et nydelig lite vesen :)

 

 

08.05.2010 Stand i Vikersund

Idag har jeg Elin, Thor Martin og jeg vært på stand for Drammen og Omegn kaf og Modum og Omegn Kaninhoppere i Vikersund.

Svartepelsen min gjorde stor lykke hos de mange fremmøtte barna :)

  

 

 

17.04.2010 - Kaninkos og utedag i Sola

Liss Heidi, Emil, Lisa, Charlotte og Louise kom på besøk i finværet. Vi koste oss med kaninene i fjøset og gikk på blåveistur i skogen :) En kjempe koselig dag!!

   

Stor stas med tålmodige kaniner .. .. .. 

   

En koselig dag i sola :)

   

Louise                                                  Emil                                                   Lisa          

 

Nydelige Bonnien min :)

 

Blåveispikene

 

16.04.2010

Nå er avlssessongen igang for fullt. Fått tre kull, 5 Sachsengoldunger, 5 Viltgrå Franske vedder unger og 12 Chinchilla farget Franske vedder unger:)

Ta kontakt om du ønsker en kaninunge fra noen av mine kull!!

 

11.04.2010 - Sachsengold kull :)

5 nydelige små røde nøster er født...

 

28.03.2010 - GOD PÅSKE

  

  

Ikke værst å ha fjøset fullt av små "påskeharer" :) Ønsker du å gi disse små nydelige kaninungene et godt hjem? Ta kontakt på tlf 93026374 for en hyggelig prat eller send meg en mail :)

 

20.03.10 Utstilling på Jarlsberg

Utstilling på Jarlsberg, 263 påmeldte katalognummer fordelt på 41 utstillere.

Jeg hadde med meg 7 kaniner. Greit gjennomført. Var ikke veldig overrasket over resultatet, og det tyder vel i grunn på at jeg endelig begynner å forstå litt av rasene mine.. Veldig moro med Svartepels som fikk 93p, han har jeg bare overtatt som kosegutt fra en kollega på jobben så syns det var litt artig å stille han en gang bare for å se... ... ...

Anne Brochs lærte meg å legge inn bedømmelseskort i utstillingsprogrammet og det er kjekt å ta med seg nå som vi snart skal ha utstilling på Gulskogen.

Det var en utrolig koselig og lærerik dag på Jarlsberg. Hyggelig å se igjen alle sammen :)

 

Teddy - Sachsengold, 93p

Cherry - Sachsengold, 93p

982 - Sachsengold, 93p

Svartepels - Dvergvedder, 93p

971 - Fransk vedder, 93,5p

973 - Fransk vedder, 91p

977 - Fransk vedder, 88,5p

 

 

 

 

 

09.03.10 Tre nye franske veddere

Vært og hentet meg tre nye franske veddere hos Cato Smørgrav i kveld :) En hann og to huer.. Blir spennende!!

 

09.03.10 Kanin på besøk i SpareBank1 Modum

     

Barneøyne sier noen ganger mer enn tusen ord. Nora falt paldask for den lille kaninungen og satt med han på fanget i 45 min...- Så til sommeren skal hun få låne en kanin :) Det har mamma sagt..

 

08.03.10 Endelig smelter snøen.. men...

   

Sånn så det ut da jeg skulle fôre istad. Jeg ga opp måkinga før jeg hadde begynt, og kjente jeg var veldig glad i pappaen min som kom og brøyta med traktoren. 15 traktorskuffer med snø.. hadde jo stått der til imorra tidlig..

 

 

Kaninunger til salgs!! - Sachsengold + Fransk vedder

Kaninungene etter Chilli og Tøfflus er leveringsklare fra 6.mars. 250kr stk. Ta kontakt ved interesse. Mob 93026374. Se til salgs.

 

LU og NM i Kaninhopping 2010

Da var LU over for denne gang.. Hvordan gikk det så med mine kaniner?

Teddy, Sachsengold -  93,5p

Amor, Viltgrå FV, 92p

913, Viltgrå FV, 93p

Askeladden, Chin FV, 91,5p

 

Tja... Jeg visste før jeg dro at dette ikke kunne gå no særlig bedre enn det gjorde, så misfonøyd har jeg ikke lov til å være. Askeladden har flyttet til Geithus etter endt utstilling, han hadde alt for dårlig mellomfarge så har valgt å selge han til en som ikke driver med utstilling. Ny chinchillafarget Fransk vedder hann fra Tore Nilsen har flyttet inn og jeg gleder meg til å se hva han kan tilføre mitt oppdrett.

Har blitt godt kjent med i utstillermiljøet nå og må bare få si at dere er helt toppers!! Jeg har blitt godt mottatt i hele helgen, og jeg bøyer meg i støvet, DERE ER NOEN FANTASTISKE stå-på-mennesker alle sammen! Tusen takk for at jeg har fått lov til å bli kjent med dere!

Fredag var jeg på Tinget og ønsket velkommen til Luu i Vikersund til høsten, søndag ble jeg medlem av PR utvalget.. Så jadda.. hehe.. Blir nok ikke arbeidsledig med det første :) Men så lenge dette er moro og jeg føler det gir meg noe så syns jeg rett og slett bare dette er helt topp! Jeg gleder meg til å arrangerer LUU, vi er godt i rute - flere sponsorer, stander og annonsører i katalogene våre er allerede på plass.

Det har vært en fantastisk helg. - arrangørklubbene har gjort en kjempe jobb og vi har jammen litt å strekke oss etter med tanke på høstens LUU i Vikersund.. 

 

Nå venter en spennende vår med nye kaninunger og utstilling i Tønsberg 20.mars........

 

    

Utstillingens leder og dronning; Kari Jørgenrud med sin BIS (Rex Castor - 96,5poeng)                                                                       Mossehallen 

 

            

                                                 Jentene med Sachsengoldene sine

Inger og jeg er klare for LU fest :) ... og vi hadde det KJEMPE gøy!! Vi gleder oss alt til LUU festen i Vikersund.. hehe!

 

Ny Fransk vedder hann fra Tore Nilsen :)

 

23.02.201 - LU nærmer seg

Om to dager pakker jeg med meg kaninene og reiser til Moss på Landsutstilling. Desverre har kaninene gått i felling her, men jeg tar de nå med uanset.. Jeg vet det ikke er dyr av beste kvalitet, men siden jeg ikke har så mange får jeg bare ta med de jeg har.

Gleder meg mest til å se alle sammen igjen, og til å få med meg to nye Chin veddere hjem. Hann fra Tore Nilsen, hu fra Rayond Voll :)

 

02.02.2010 - Liten oppdatering..

Nå er det to kull i fjøset. Askepott fikk 5 unger 27.januar. De er viltgrå og kappetegna viltgrå.. Krysser fingrene for ei kappetegna hu så jeg kan prøve å få til kappetegna chinchillafarget Fransk vedder etterhvert.. De er litt små, så egentlig bra hun ikke fikk flere enn fem.

Nå er det snart påmelding til LU, men hvem skal jeg ta med meg??????? Får bruke morgendagen til å bestemme meg for det. Hmmmmm. . Gleder meg egentlig mest til å se igjen alle sammen! Regner med jeg tar med meg Askeladden, Amor og kanskje Teddy.. Har ikke akkurat så mange flere å stille ut nå. Enten feil vekt, felling eller hakepose. Og den fineste hua mi, Chilli, fikk jo kull...

 

Kullet til Chilli og Tøfflus; - Leveringsklare fra 6.mars, 250kr per stk!

  

 

16.01.2010 - Årets første kull

Årets første kull er født. Chilli fikk 5 søte små inatt. Dette er et resultat av at Chilli (Sachsengold) gikk løs sammen med Tøfflus (Fransk vedder) ei natt fordi mamma glemte å lukke døra da hun fôret kaninene en kveld. Men men.. Det er sånt man må ta med seg. Veldig spent på fargen. De så mørke brune ut alle sammen idag, men de er jo foreløpig uten pels.

Venter forøvrig et nytt kull i slutten av måneden. Askepott og Tøfflus. Det er et kull jeg har tatt med ønske om å få frem kappetegna chincilla fargede franske veddere på sikt. Så håper inderlig det blir ei kappetegna hu der som jeg kan beholde!!!!

 

07.01.2010 - Veiing

kanin kg født dato alder
Tøfflus 4,6 06.07.2009 6mnd
Teddy 3,1 10.05.2008 19,5mnd
Amor 5,8 12.04.2009 8,5mnd
981 Sachs 2,6 04.09.2009 4mnd
982 Sachs 2,7 04.09.2009 4mnd
971 FV 4,7 10.08.2009 4,5mnd
973 FV 4,5 10.08.2009 4,5mnd
974 FV 4,4 10.08.2009 4,5mnd
976 FV 4,4 10.08.2009 4,5mnd
977 FV 4,4 10.08.2009 4,5mnd

Tja... Hva skal jeg si?!?! Teddy har tydeligvis levd godt i høst og har lagt på seg 0,3kg. Han skal få lov til å komme mer ut av buret for å få beveget seg litt.

Amor veier det samme som ved forrige veiing 27.10.09. Jeg fortsetter med 2dl formel favør 80 til han en stund til.

Tøfflus trenger å legge på seg mer så jeg får være påpasselig med fôring og oppfølging med veiing på han i ukene framover. Øker dosen med pellets til fri fôring igjen.

Kullet til Spretteline (kull 9) ligger alle godt an i vekt. Det går tre huer fra dette kullet sammen i binge nå, men tror jeg snart må skille de da de har begynt å jage litt på hverandre siste par dagene.

Sachsengoldene mine 981 og 982 holder seks mnd vekt. Der må jeg være mer sparsom med pelletsen framover ellers blir de alt for store i forhold til rasestandarden.

 

Godt nytt år alle sammen !!

Vi skriver nå 2010. Jeg har ikke vært så flink til å oppdatere siden min i det siste, men saken er vel heller at det ikke har skjedd så mye i stallen min etter Luu. Det er vinter, det er kaldt og kaninene har sin friperiode nå før avlssesongen starter opp for fullt igjen.

Siden sist har jeg fått to nykomlinger i stallen min. En herlig svart dvergvedder hann som jeg tok over for en kollega. Han har en utrolig stor personlighet og er en skikkelig mammadalt. Elsker å sitte på armen og kose. Og gjør det gjerne i timesvis. Han kalles "Sorte fare", "Lille mini", "Minien", "Psykologen", "Svarte-pels".. Ja, kjært barn har mange navn. Det søteste med denne lille krabaten er når han får hoppe fritt så kommer han hoppende etter meg og står og graver på beinet mitt til jeg tar han opp og koser med han. NYYYYYYDELIG!!

Theodor er en annen liten sak. Han kom tilbake til meg etter at eierne ikke kunne ha han mer. Å for en herlig liten krabat. Nydelig hvit, med lyse brune ringer rundt øynene. Han er en skikkelig kosegutt og slikker for å vise hvor glad han er i meg. Han er en krysning av dvergvedder(75%) og løvehøde(25%). 

Du kan trygt si at disse to gutta for tiden sjarmerer alt og alle som kommer inn i fjøset. Full fart og masse kos med disse to.

Jeg ble også nødt til å ta tilbake to Sachsengoldunger i høst. Hannen begynner å bli en skikkelig kosegutt, mens hua mer enn gjerne forteller meg hvem som er sjef i hennes bur. Men når hun først sitter på fanget så slapper hun av og koser seg. To små troll disse Sachsengoldungene mine. Disse to er for tiden navnløse da jeg har store problemer med å bestemme meg for navn på dem.

 

Tanker om mitt første år som oppdretter

Jeg har lagt 2009 bak meg og ser med glede framover til 2010 og en ny avlssesong i kaninfjøset. Året som har gått har vært fyllt med mange gleder, mye kos, gode minner, nye vennskap og ikke minst masse ny kunnskap, men også sorg og skuffelser.

Året 2009 startet med en kald januar. Jeg hadde ikke så mange kaniner da som nå, -6 Franske veddere og 2 dvergvedder blandinger. På min aller første kaninutstilling på Drammen Travbane hadde jeg med Rocky og Josefine. Der ble jeg for alvor bitt av kaninbasillen om jeg skal si det selv. Jeg falt pladask for Sachsengoldene til Siw Hauge, og bare visste at jeg måtte ha den rasen. Innen utgangen av januar hadde Marie blitt fløyet fra Tromsø og sørover til meg. Videre research førte meg til Jonette S. Myrbostad og på LU i Stavanger fikk jeg Teddy til odel og eie. Jeg dro stolt hjem fra Stavanger med min første 95p kanin. Jeg gledet meg til å komme igang med avlssesongen og få små røde bebbisser i fjøset.

Vinteren ga meg masse lærdom. Jeg saumfarte nettet etter informasjon og kom i kontakt med mange hyggelige og behjelpelige oppdrettere. Etterhvert forsto jeg at å ha Fransk vedder i alle farger ikke var så lett som jeg først trodde. I tillegg var det umulig å få tak i en hvit blåøyd hann til Snøhvit. Honning som jeg kjøpte som viltgul viste seg å ha feil bunnfarge og jeg var ikke lenger så høy i hatten angående Fransk vedder i alle farger. . . På LU hadde jeg sett Raymond Voll sine Chinchilla fargede FV og jeg brukte ettervinteren til å søke opp svenske oppdrettere av FV i denne fargen. Jeg kom i kontakt med Camilla Hedberg og bestillte meg en hu og en hann av henne. I tillegg ble jeg nyskjerrig på muligheten for å få frem jerngråe FV så jeg bestillte ei jernblå hu fra Tazzlandet kaninoppdrett i Sverige.

Våren kom og med den kom det kaninunger. Det første kullet fikk Josefine 12.april. Hun fikk 9 unger, 8 overlevde. Den niende døde etter 4 dager. Jeg hadde prøvd alle triks i boka, men naturen gikk sin gang. Jeg solgte ei hu, resten av kullet beholdt jeg. Mye kos med disse ungene!!!!

19.april fikk Nusse 7 unger. Til stor sorg fikk hun problemer med magen da ungene var fire uker og hun sto det desverre ikke over. Det var en trist tur ut i skogen den dagen. Det var en riktig så fin vårdag denne dagen husker jeg. Og jeg begravde henne under et teppe av hvitveis, mens jeg tørket mine modige tårer over mitt første tap i kaninstallen. Ungene hennes greide seg heldigvis og alle bor i nye, gode hjem noe jeg er veldig glad for da jeg følte litt ekstra kjærlighet for de små som mistet moren sin. De trodde vel nesten til slutt det var meg som var moren. hehe!

Da jeg så i reiret til Spretteline 30.april fikk jeg meg en stoooor overraskelse. Det lå 14 bittesmå unger oppi der. Jeg håpet at alle skulle klare seg, men jeg ser i ettertid at det hadde vært bedre om jeg avlivet de 5 minste med en gang. 14 unger ble altfor mange og 5 falt ifra de første dagene. Alle fikk en dårlig start da det var stor rift om maten de første dagene, og det var 8 bittesmå unger som hoppet ut av rede etter 18 dager. Dette var en helt ny erfaring og jeg forsto der og da at jeg ble nødt for å lære meg å avlive nyfødte kaninunger hvor enn brutalt det høres ut. 14 er for mange og man vet at de umulig vil overleve de første dagene alle sammen.

Så endelig, 31.mai, fikk Marie 7 unger. Og de fikk ihvertfall nok mat det var det ingen tvil om. De vokste fort og så ut som små fleskepølser der de lå og gryntet i reiret sitt. Og hællandussen sier jeg bare. Sachsengoldunger må være de nydeligste kaninungene i hele verden. Ser ut som små ekorn. Det var ikke fritt for at disse ble alles yndlinger. Hun fikk 6 hanner og 1 hu denne gangen og jeg valgte å beholde ei hu, Cest la vie.

I juli reiste jeg til Sverige og hentet de på forhånd avholdte kaninene. Utrolig spennende. Litt sommerfugler i magen. Jeg hadde jo tatt en råsjans og bestilt meg kaninunger på bare 3mnd. Man vet jo aldri hvordan de blir, men samtidig får man et bedre forhold til kaninene når man kjøper de som små. Askeladden er blitt en skikkelig kosegutt, Gilde elsker oppmerksomhet og mat, mens Askepott som var 9mnd da hun ble importert er litt mer sky. Hun hopper rundt beina mine, men er ikke så glad i nærkontakt.

I august fikk Josefine sitt andre kull. Denne gangen var det 10 overlevende. Jeg ønsket å prøve å ekstrafôre de to minste og det var en ganske spesiell følelse hver gang man kom ned i fjøset og de fortsatt levde. De suttet i seg vikingmelk og kattungemelk av en liten flaske. Desverre døde de to minste. Den første levde i 7 dager, den andre i 10. Jeg trodde den siste ville klare seg, men det lille livet gikk tapt. Det var en trist dag. Man blir jo veldig glad i sånne små. Jeg brukte mye tid på dem og satt tålmodig og fôret de 3 ganger i døgnet.. Men men.. Naturen ville det annerledes. De 8 som vokste opp var store og fine kaninunger. Tøfflus bor igjen. Han er min første egenavlede kappetegnet hann. En liten tøffing.

Sommeren kom, regnet bort og gikk.. Da vi skrev September var det født ni kull. Jeg deltok på utstilling på hobbydyrdagene og hadde for første gang med meg egenavlede dyr. Det var utrolig spennende. Av hensyn til plass og tid har jeg solgt de fleste kaninungene, men i kull 1 hadde jeg beholdt en del unger. Disse var med på Jarlsberg og det endte med ei hu i 93p resten havnet på 92 og 92,5p. Man kan jo ikke akkurat klage på det etter å ha satset alt på et kull. Askeladden fra Sverige fikk ikke mer enn 91p. Kjente meg litt skuffet over at han ikke var bedre, men for all del, poengsummen var vel fortjent.

Det har vært en travel høst med ny jobb og et brennende ønske om å få aktivitet i Drammen og Omegn Kaninavlsforening igjen. Og det ser faktisk ut til å ha lykkes, all jobbingen har gitt lønn for strevet. Vi er flere meldemmer på møtene, i tillegg til at noen nye ansikter har dukket opp.

Luu gitt tålelig greit. Veldig fornøyd med at Amor fikk 93,5p. Helgen gikk alt for fort, men det var utrolig hyggelig å møte igjen alle kjente, og ikke minst knytte nye vennskapsbånd.

Når vi runder av 2009 har jeg 22 kaniner. - 6 Sachsengolder, 13 FV, 1 DV og 2 vedderkrysninger. 

Vil takke for dette fine året. Som sagt har det vært mange gleder og fine stunder. Jeg undrer meg ofte over de store personlighetene til enkelte av dyra mine. Lille dvergvedderen min som er mammadalt, tøffe Tøfflus, matglade Gilde, reserverte Josefine, sjefete Cest la vie, kosete Theodor .. For ikke å snakke om de rolige FV hannene som elsker kos. De er alle herlige personligheter og jeg har fått meg mang en god latter i året som har gått. Det mest interresante er toleransen overfor Bonnie, border collien min. De bryr seg ikke om henne i det hele tatt. Teddy og Bonnie tar gjerne en hvil side om side.. Herlig syn. Man kan nesten undre seg over at det går an.

Takk alle dyra mine for fantastiske øyeblikk i året som har gått og takk alle kaninvenner som er så hyggelige og behjelpelige! Gleder meg til å møte dere alle sammen igjen i det nye året.

HENRIETTE :)