2011         2010        2009

 

 

 

  Startside      Aktuelt      Oppdrettet      Fransk vedder      Sachsengold      Andre kaniner      Kull      Til Salgs      Kaninhold      Kontakt      Linker   

 

 

 

 

Året 2009

 

18.11.2009 - Skrytebilder av "Bonnie barnet" mitt

Satt og somla litt på pcen da jeg kom over disse bildene av Bonnie som valp. Var hun ikke SØØØØØT?!? Disse bildene er fra første uka hun bodde hos oss.

     

 

13.11.2009 Oppdatering fra LUU i Tønsberg - man lærer så lenge man lever

Jeg vil juge hvis jeg sier at jeg ikke var spent før jeg dro nedover.. Men jeg visste samtidig at jeg hadde med meg kaniner i felling så bestemte meg for å være fornøyd om jeg fikk en i 93 poeng. Det var en utrolig fin utstilling og det var kjempe hyggelig å møte igjen alle sammen :) Referat og øvrige utstillingsresultater fra utstillingen kan leses på Drammen og Omegn kaninavlsforening sin nettside.

Hvordan gikk det så med mine kaniner?

Fransk vedder

911 (Amor) viltgrå hann 6mnd, 5,8kg - 93,5 poeng (5 - 19 - 37,5 - 9 - 8,5 - 9,5 - 5) med kommentaren ikke ferdig i pelsens kvalitet og farge

912 viltgrå hun, 6mnd, 5,4kg - 92 poeng (5 - 18 - 37 - 9 - 9 - 9 - 5) med kommentaren pass på hakepose

913 viltgrå hun, 6mnd, 5,5kg - 92,5 poeng (5 - 18,5 - 37,5 - 9 - 8,5 - 9 - 5) med kommentaren i felling og ujevn farge

961 (Tøfflus) viltgrå kappetegnet hann, 4mnd, 3,9kg - 92 poeng (5 - 19 - 18 - 9 -8,5 - 9 - 18,5 - 5) med kommentaren bløt pels

946 (Askeladden) chinchilla hann, 7mnd, 6,1kg - 91,5poeng (5 - 19 - 37 - 9 - 8,5 - 8 - 5) med kommentaren meget svark mellomfarge og felling

Sachsengold

9418 (Chilli) hunn, 6mnd, 2,5kg - 93,5 poeng (5 - 10 - 37,5 - 9 - 8,5 - 18,5 - 5) med kommentaren dobbelpels

947 (Cest la vie) hunn, 5mnd, 3,27kg - 92 poeng (4 - 9 - 37 - 9 - 9 - 19 - 5) Cest la vie har fått for god fôring og veide visst 3,270 på utstillingen. :(

Det var ingen strålende resultater for min del, men med tanke på at jeg beholder en brøkdel av kaninungene jeg tar frem iløpet av et år så kan jeg heller ikke regne med toppdyr. Og jeg har jo gjort meg opp en mening om at det er på denne måten jeg ønsker å drive med oppdrett så da kan jeg vel bare ha det så godt da. hehe! Utstillingens skuffelse ble Cest la vie. Jeg visste hun var stor, men jeg hadde veid henne til 3kg bare to uker før utstillingen. Så blei litt oppgitt over at hun hadde økt vekta med 270gram siden da. Hadde virkelig håpet på å få henne registret. Men men. . Det var da læring i det også. Jeg fôrer nok litt for godt.

Svensk importerte Askeladden fikk trekk for dårlig mellomfarge. Det var litt leit med tanke på at jeg har brukt mye tid og krefter på å importere han. Men jeg var jo klar over at det er en stor risiko å importere kaninunger med tanke på senere utstillingsresultater. Han er ihvertfall stor, 6,1kg i en alder av 7mndr. Under utstillingen fikk jeg se flere chin fargede dyr så nå er jeg nokså sikker på hvordan fargen skal være med tanke på fremtiden :) Igjen, god læring! Takk til dere som tålmodig viste meg og lærte meg:)

Ellers var resten som forventet egentlig. Det blir spennende å følge Amor på utstillinger i vinter. Han har jeg virkelig troen på. Chilli vil jeg også tro at med riktig fôring kan komme seg opp i poeng igjen. Med tanke på at alle kaninene mine var i felling så er jeg tross alt fornøyd. Dette er min første utstillingssesong som oppdretter og jeg lærer noe nytt for hver gang jeg er på utstilling og i kontakt med andre oppdrettere. Jeg er takknemmelig for all de gode råd som jeg får. Og jeg er glad jeg har kommet meg inn i dette koslige miljøet. Det gir meg så utrolig mye å drive med kaniner og å få være en del av Drammen og Omegn kaninavlsforening. Nå som jeg også begynner å bli kjent i miljøet er det i tillegg mye mere moro å reise rundt på utstillinger. Jeg GLEDER meg til LU og til å møte alle sammen igjen!

Chilli (93,5p) og meg                                                           Siw Hauge med sin BIR 95poeng                                     Cest la vie (92p) og meg

 

09.11.2009 - Ny kanin

I dag har vi tatt imot en ny kanin. Bonnie har allerede tatt han inn i varmen, men hun måtte forsikre seg om at den var sin først. Hun var så utrolig rar der hun kikka fra kaninen til Oddvar for å få en endelig bekreftelse på at nå var den hennes. Da Oddvar sa at vi fikk beholde han så var det greit. Han fikk en slikk også var de venner. Lola er en liten svart dvergvedder. Han er utrolig selskapssyk.

08.11.2009 - Høner

Endelig fikk jeg kjøpt meg høner. Det ble fem stk av rasen Orpington. Det er store robuste høner. Det ble to gule, ei perlegrå, ei svart og ei blå. Nå venter jeg i spenning på egg. Bonnie syns det var noen skikkelig raringer og lurte fælt da det klukka inne i pappesken jeg kom med de i. Under fjøsstellet ikveld så jeg ikke snurten av henne. Hun sto bare å så på de nye hønene sine.

04.11.2009

Nå er vi klare for LUU :) Kjempe spent på hvordan helgen blir! Desverre er det litt dårlige pelser ute og går.. men men.. Det skal bli godt å bare komme bort en helg!

 

21.10.09 Veiing

Askeladden 6,1 kg
Amor 5,8 kg
912 5,5 kg
913 5,4 kg
961 Tøfflus 3,8 kg
Chilli 2,5 kg
Cest la vie 3,0 kg

Alle er i vekt til Luu;) Kommer til å ta med meg de 7 jeg har veid idag.

Chilli har begynt å spise høy;) Så hun er iferd med å legge på seg igjen heldigvis.

 

13.10.2009 - litt nytt...

Idag har jeg sjekka kjønn på Sachsengoldene (kull 8). Flinke Marie fikk 6 huer og 1 hann denne gangen!!!;) JIPPI!!

Ellers er det felling ute og går.. Mon tro om noen er i pels til LUU?? 

Chilli sultestreiker om dagen. Vil bare ha gress.. BORTSKJEMT????!!!!!!!

Har døpt den kappetegna hannen min fra kull 6 for Tøfflus! Hehe, han driver og ypper seg på bikkja. Knurra og angreip henne igår.. HEHE! Trudde jeg sku le meg ihjel.

 

03.10.09 - Det snør det snør tiddelibom - bilder av åsen hjemme

   

 

29.09.09 - Kaninene har fått nye naboer - TO KASJMIRGEITEBUKKER

Det er ikke bare bare å fylle 25 år ... Nå sitter jeg her med to kasjmirgeitebukker! hehe. -Stunt av min tante, onkel og to kusiner. De var døpt for Jens og Erik.

De er utrolig søøøte. Men jeg er visst allergisk mot geiter. Så jeg er veldig i tvil ang hva jeg skal gjøre med dem. Tante har skaffet dem et nytt hjem, men så var det det at jeg har begynt å bli glad i de to geitebukkene mine.. Bonnie syns det er veldig spennende med geiter i fjøset. Hun gjeter dem.

             

 

 

21.09.09 - Opprydning og nye bur

Ja.. I helgen har det skjedd mye her!! Har fått på plass 8 nye bur i fjøset og tatt en skikkelig opprydding (bilder kommer). Holdt på til kl 01.00 natt til søndag. Men så blei det fint og da:) Har også fått ryddet plass til høner. Så hvis alt går etter planen får kaninene nye naboer i fjøset i løpet av høsten.

Siste opptelling viser nå 32 kaniner i alt. De små røde har begynt å hoppe i helgen og er bare så utrolig fine. Ser ut som små ekorn!! Kan ikke få sett nok på dem..

Det skiller seg ut tre franske vedder huer nå. De er alle fra kull 1. Så en eller to av de blir boende her og kommer til å gå i avl. Spent på resultatene på LUU i november..

Hei mamma! VENT PÅ MEG A!!!                              Amor (5mnd) 92 poeng på Jarlsberg                      Askepott fra Sverige

 

14.09.09

I dag har sachsengoldbebbissene åpnet øynene. De er bare helt utrolig nydelige! Små fleskepølser.. hehe.. Marie har masse mat og gi dem så de vokser bra!

 

10.09.09

Fortsatt 3 fine viltgrå hanner igjen fra kull 6. De selges for 300 kr per stk. Det er tre skikkelige kosegutter. Mor 93p og far 95p.

Kullet til Spretteline er 1mnd idag. Det er et spennende kull som jeg kommer til å beholde flere av huene for å se om jeg kan bruke de i videre avl. (om det er noen huer i det kullet da...?!?!?) Mulig å reservere unger i dette kullet! Det samme med Marie sine 7 nydelige Sachsengoldbebbisser! De får så mye melk at de snart sprekker. Gleder meg til de begynner å hoppe ut av reiret.

 

09.09.09

Hurra for meg som fyller mitt år... haha, 25 år idag... 

 

05.-06.09 Hobbydyrdagene på Jarlsberg

Jeg hadde med 7 franske veddere og ei sachsengold hu til Jarlsberg. Sachsengolden min, som forøvrig er fra Hilde Haakenstad, fikk 94poeng. Det er jeg kjempe fornøyd med!! Hun fikk også kommentar på at fargen ikke var ferdig så det blir spennende å se hvordan hun vil gjøre det på luu når hun har blitt litt eldre og kanskje mer ferdig i pelsen. 94p delte jeg med den ene sachsengolden til Siw, som trakk det lengste strået og ble best i rasen.

De franske vedderne var ikke ferdige i pelsen, men alle bortsett fra ei med alt for stor hakepose fikk 19 i presentasjon og rasepreg. Amor (911) fikk 38 i kropp og endte på 92p med kommentar uferdig i pels og farge. Veldig godt fornøyd med at han fikk 38p i kropp og håper han kommer seg i pels til luu!! Fikk registrert ei hu på 93p. Askeladden fra Sverige endte på bare 91p. Litt skuffende men jeg trøster meg med at de franske gjerne ikke er ferdige i kropp og pels før de er litt eldre. Det blir spennende å se hvordan det går med dem på luu. Det endte med min første sløyfe for beste kanin i rasen, men, hehe, konkurransen var jo ikke så stor.. Jeg var eneste oppdretter som stilte fransk vedder. hehe.

Elin Hovde og jeg reiste sammen til hobbydyrdagene. Hun hadde med seg en gjeng med hollendere. De gjorde det godt, nummer 3 sammenlagt, så hun var fornøyd med helgens resultat. Inger og Wiggo stilte to av de hvite blåøyde dvergvedderne sine. Det er veldig hyggelig at vi er flere fra Drammen som reiser ut på utstilling. Det gir godt miljø, og nye vennskap knyttes.

Best in show ble en angorakaninen til Bente Torland og best i motsatt var en dvergvedder.

Det var mange andre dyr på hobbydyrdagene. Jeg forelsket med i hønerasen Orpington og har bestemt meg for å reise til Tønsberg for å skaffe meg noen av de etterhvert. Av andre dyr nevner jeg gjess, påfugler, kattunger, minihester og ender (som forøvrig Elin falt pladask for. Så hos henne blir det en Dollly og en Donald til neste vår)

Det var et utrolig vellykket arrangement. Sola skinte hele helgen noe som satte fart i antall besøkende. En utrolig fin generalprøve til luu for tønsberg foreningen!

 

POENG FOR MINE KANINER:

911 (Amor) - 92poeng (5 - 19 - 38 - 9 - 8 - 8 - 5) med kommentaren "uferdig i pels og farge"

912 - 93 poeng (5 - 18,5 - 37,5 - 9 - 9 - 9 - 5)

913 - 93poeng (5 - 19 - 37 - 9 - 8 - 8 - 5) med kommentaren "bløt pels"

9301 - 91 poeng (5 - 18 - 37 - 9 - 8,5 - 8,5 - 5) med kommentaren "stor hakepose iforhold til alder"

9305 - 92 poeng (5 - 19 - 37 - 9 - 9 -8 - 5) med kommentaren "kantet bak" og "uferdig pels og farge"

946 (Askeladden) - 91 poeng (5 - 19 - 37 - 9 - 8 - 8 - 5) med kommentaren "svak foran" og uferdig pels og farge"

9418 (Chilli) - 94 poeng (5 - 10 - 37,5 - 9 - 9 - 18,5 - 5) med kommentaren "uferdig farge"

Bilder fra Hobbydyrdagene:

 

 Chilli og meg. Chilli fikk 94p :)                           Her bedømmes Siw sin Sachsengold ungdyrsgruppe.     De endte opp med 95 poeng :)

 Bea ville helst sitte på armen til eier Elin Hovde.                                        Siw med sachsengoldene sine.....                                                            En av mine fv bedømmes

Det sto mellom en Tan og en Angora til BIS. Angoraen trakk til slutt det lengste strået..

Ut på tur aldri sur                                                       Chilli og meg                                                          Donald Duck?!?!?!?!?!?!?!

FV hua mi som fikk 93p og ble BIR                              Pusunger var det også på Jarlsberg                          Sånne høner vil jeg ha!!! Gul Orpington.

 

 

04.09.09

Marie har fått 7 store, fine unger idag! Alle var gode og runde når jeg sjekket reiret. Hun fikk like mange i forrige kull, men denne gangen håper jeg det er litt bedre kjønnsfordeling. Sist var det seks hanner og ei hu.

Imorgen er det utstilling på Jarlsberg og jeg skal stille sju Franske veddere og en Sachsengold! Gleder meg. Dette blir første gangen jeg stiller kaniner fra eget oppdrett.

 

26.08.09

Marie, Sachsengold hua mi, er i full gang med reirbygging. 3.september er det ventet nye røde nøster. Ta kontakt ved interesse.

Sprettelines 8 viltgrå unger har en fin utvikling. De har så vidt begynt å se seg om utenfor reirkassa. Faren her er en chinchillafarget hann med navn Tjabo (94p) fra Camilla Hedbergs oppdrett i Sverige. Han bor nå hos Kristin Berg i Trondheim.